facebook slagerijbeulen zvs

Begin
We schrijven het jaar 1957. In oktober starten Harrie en Riek Beulen de slagerij aan de Groenstraat in Melick. Overgekomen van het Brabantse Neerkant hebben zij als jonggetrouwden in Melick de kans gevonden een eigen bestaan op te bouwen. Harrie heeft zijn ervaring als slager opgedaan bij een baas en staat te popelen om voor zichzelf te beginnen. Riek ondersteunt hem daar graag in. De beginjaren tekenen zich door hard werken, het uitbouwen van de klantenkring en het telkens maar weer opnieuw aanpassen van de winkel aan de veranderende omstandigheden. In die tijd had Harrie nauwe contacten met de boeren in de omgeving. In goed overleg werden de juiste dieren uitgezocht, het slachten en uitbenen gebeurde in de slagerij achter de winkel. Riek denkt nog altijd met veel plezier terug aan die tijd: "Iedere dag aan het einde van de werkdag gingen Harrie of ik, en later de kinderen, op een fiets of brommertje met een mandje achterop de bestellingen rondbrengen. Melick was anders toen, nog niet alles zo aan elkaar gebouwd. We waren uren bezig om iedereen die niet naar de winkel kon komen langs te gaan."

Familiebedrijf
Als in 1986 zoon Rob de overstap maakt van het opleidingsbedrijf waar hij de kneepjes van het vak geleerd heeft, die hij niet al van zijn vader heeft overgenomen, wordt Slagerij Beulen een heus familiebedrijf. Samen met zijn ouders werkt hij hard om de inwoners van Melick en omstreken dagelijks van vers vlees te voorzien. In 1994 neemt hij de zaak officieel over. Met zijn oneindig lijkende energie en enthousiasme bouwt hij het bedrijf verder uit. Rob: “Het werken in de zaak die je ouders hebben opgebouwd is enorm motiverend. Ik ben trots op wat zij hebben bereikt, en ga nu met mijn eigen ideeën verder bouwen."

Van de Groenstraat naar de Markt
Assortimentsverbreding en gebrek aan goede parkeermogelijkheden doen Rob er in 2003 toe besluiten om de overstap te maken van de vertrouwde winkel op de Groenstraat naar het nieuwe winkelcomplex op de Markt. Het front-cooking wordt geïntroduceerd, waardoor u in de winkel kunt zien, ruiken en proeven wat onze culinaire kok klaarmaakt. Vanaf de werkbanken kunnen Rob en zijn chef slager de vleesproducten vliezen en portioneren terwijl zij u direct te woord staan met de juiste informatie of een grapje en een praatje.

En nu?
Stilstaan is achteruitgaan, dat geldt ook voor ons. Dagelijks probeert het team de winkel en ons assortiment aan te passen aan de wensen van u als klant. Dat is ook onze filosofie: u met een lach en een praatje van een goed stukje vlees voorzien.

 

Slagerij Beulen Historie